L’alcalde de Sant Llorenç Savall visita la planta de preparació per a la reutilització

L’alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba, ha visitat la nostra planta de preparació per a la reutilització. Torralba, que també és president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, ha conegut de primera mà el procés de gestió que Humana fa de la roba usada que recull al territori: l’any passat va recollir 10.019 kg al municipi, confirmant la fidelitat de la ciutadania per un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social.

DSC_0249

Els representants del municipi, en un moment de la visita.

La mitjana de les donacions dels veïns i veïnes de Sant Llorenç Savall és de 4,24 kg per habitant i any, una de les més altes de Catalunya. La roba dipositada en els contenidors de color verd s’envia a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental).

L’alcalde, que ha estat acompanyat pels tècnics de Medi Ambient Israel Estopà i Núria Carrera, ha vist com arriba el residu tèxtil a les instal·lacions i com és destriat o classificat per a assolir-ne el màxim aprofitament possible.

L’alcalde ha afirmat al final de la visita: “M’he quedat molt parat en saber que totes les peces passen un triple filtre fins a la seva destinació final. Estic satisfet d’haver vist quin és el recorregut que segueix la roba des que es diposita en un contenidor i de conèixer projectes socials com el dels horts socials, que són possibles gràcies a aquesta gestió”.

IMG-20180115-WA0001

Al 3C de Palau-solità i Plegamans.

La delegació de Sant Llorenç Savall també ha visitat l’hort social que Humana gestiona a Palau-solità i Plegamans juntament amb l’Ajuntament d’aquest municipi. Aquest hort s’emmarca en el programa d’agricultura urbana3C Conreem el Clima i la Comunitat, impulsat per la Fundació des de fa tres anys i que actualment involucra a quatre municipis catalans (Tordera, Calella, Cornellà de Llobregat, Palau-solità i Plegamans), dos més a la Comunitat de Madrid i un a la província de Sevilla.

 

 

 

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s