Donem una nova vida a cinc milions de peces de roba

Humana ha recuperat 2.375 tones de tèxtil usat a Catalunya durant el primer semestre del 2018. Aquest registre equival a 4,9 milions de peces de roba recuperades a les quals donem una nova vida i que són introduïdes de nou al mercat mitjançant la reutilització o el reciclatge.

Humana_contenidor.JPG

Un dels contenidors de Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental).

Les peces procedeixen dels contenidors de color verd a la via pública on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem i als quals Humana dóna una segona vida.

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l’estalvi de recursos naturals, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les 2.375 tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 7.529 tones de CO2 a l’atmosfera, cosa que el planeta agraeix.

Àgata Soler-Roig, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya, agraeix la solidaritat dels catalans i catalanes: “A mesura que augmenta la recollida selectiva del residu tèxtil també ho fan les possibilitats de reutilitzar aquests articles o bé de recuperar-ne les matèries primeres. El residu tèxtil esdevé un recurs amb una segona vida amb què contribuïm a la sostenibilitat del planeta. La roba de què ens desfem és un actiu que, gestionat amb vocació social, es converteix en motor de progrés a Catalunya i de generador de fons per a la cooperació al desenvolupament a l’hemisferi Sud”.

Però adverteix que “encara queda molt camí per a recórrer”. L’Agència de Residus de Catalunya afirma que només es recupera el 8,3% de la roba que els catalans rebutgem anualment, “la qual cosa significa que administracions, organitzacions i ciutadania hem d’esforçar-nos més per aconseguir una major consciència sobre la importància de col·locar el residu tèxtil en el contenidor adequat perquè tingui una segona vida”, afegeix.

I és que el potencial d’aprofitament del residu tèxtil és molt elevat: més del 90% de les peces usades són susceptibles de tenir una segona vida a través de la reutilització o el reciclatge. Passar d’un model d’economia lineal a circular és imprescindible per a la sostenibilitat de la indústria de la moda i, per extensió, per al planeta.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s