Tossa de Mar: on va a parar la roba que deixo al contenidor?

Els veïns i veïnes de Tossa de Mar (la Selva) disposen de mitja dotzena de contenidors on dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no utilitzen i als quals donem una nova vida mitjançant la reutilització o el reciclatge. Aquest dijous 18 d’octubre hi farem una xerrada per a explicar la destinació de les seves donacions i, un dia més tard, el nostre taller de sensibilització “Titelles i Bosses Sostenibles DIY” farà que els més petits també aprenguin què en fem, de la roba usada.

Clasificación

La roba que recollim al municipi es tracta posteriorment a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès.

Aquestes activitats s’emmarquen en les “Jornades de Tardor. Avançant junts cap a un municipi sostenible” organitzades pel municipi de la Costa Brava. El passat mes de juny, Tossa de Mar va aconseguir la certificació Biosphere com a destinació sostenible acreditat per l’Institut de Turisme Responsable. Les ponències i presentacions d’aquesta setmana són un punt de trobada entre ciutadania, empreses i entitats per a debatre i concretar accions que consolidin la localitat com una destinació sostenible.

En aquest context també s’hi ha programat una xerrada sobre el model municipal de recollida de residus, una altra respecte a l’estalvi d’aigua i una tercera sobre la reutilització del tèxtil. Pau Oliva, promotor d’Humana Catalunya, explicarà “On va la roba que deixo al contenidor d’Humana?” el dijous dia 18 a les 17h a la Sala Massana de l’edifici La Nau.

El nostre company dirà, entre altres coses, que a Tossa de Mar recollim més de 12 tones de roba anualment i que són traslladades a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) per al seu posterior tractament i destinació final.

sdr

Els petits podran fer una titella com la de la imatge. Només necessitaran un mitjó i una miqueta de traça. I a jugar!

Un dia després, a l’aparcament de la terminal d’autobusos es duran a terme una sèrie de tallers, entre ells la nostra activitat de sensibilitzacióTitelles i Bosses Sostenibles DIY” de 17h a 20h. Aquesta acció s’emmarca al nostre Programa de Sensibilització amb què volem difondre la importància de donar una segona vida a la roba per a protegir el medi ambient i impulsar el desenvolupament sostenible.

El programa, anomenat Teixits Educatius, és un complement a la tasca de recollida de tèxtil usat i emmarca un conjunt d’activitats com a tallers, visites a la planta, exposicions, xerrades, trobades, etc.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s