Ens visiten des de Rubí per a conèixer la nostra tasca en la preparació per a la reutilització

Una desena de veïnes de Rubí (Vallès Occidental) han visitat avui la nostra planta de preparació per la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) per a conèixer de primera mà el procés de la gestió de la roba que recollim al municipi vallesà i, per extensió, a tot Catalunya. Ha estat una activitat didàctica i molt enriquidora. Encantats de què hàgiu vingut!

DSC_9345

La nostra companya Mariana Franzon explica el procés de la roba usada al grup de Rubí.

Dins del  marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el Servei de Prevenció i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Rubí ha organitzat una trentena d’activitats, entre elles la visita de veïns i veïnes a la planta de l’Ametlla del Vallès. Amb el títol “Què passa amb el que llencem als contenidors de roba?“, una desena de veïnes s’hi ha desplaçat i ha fet un recorregut per les instal·lacions de la mà de Mariana Franzon, promotora nacional d’Humana, que els ha guiat i explicat el recorregut que segueix una peça de roba des que és dipositada a un contenidor verd fins que és reutilitzada o reciclada.

Durant la visita han sorgit un munt de preguntes i dubtes que la nostra companya ha aclarit. Com per exemple, quin és l’origen d’Humana? Com sabem quan hem de buidar un contenidor de roba a un municipi en concret? Es desinfecta o es neteja tota la roba que recollim? Les rubinenques també s’han interessat pel preu a què es venen les peces de roba a les botigues, com funcionen els horts socials que impulsem al territori… i hem reflexionat plegats sobre la importància de l’educació i la conscienciació de la població en relació a la prevenció de residus i la importància de la reutilització.

Per cert, per a saber les respostes a les preguntes… per què no ens visites a l’Ametlla del Vallès? Estarem feliços de rebre’t i explicar-t’ho en persona! I és que aquesta activitat s’emmarca en el nostre Programa de Visites a les Plantes de Preparació per a la Reutilització. Les visites volen mostrar com de transparent és el nostre treball i també enfortir les relacions amb la societat. Són gratuïtes i estan dirigides a institucions, organitzacions, empreses, col·legis i particulars.

DSC_9417

D’altra banda, l’Ajuntament de Rubí va organitzar el passat dissabte un conjunt de paradetes i tallers a la Plaça del Doctor Guardiet. Precisament, el nostre taller de sensibilització hi va fer parada amb èxit tot i que el temps no hi va acompanyar gaire. Petits i grans van aprendre quina és la destinació que segueix la roba usada que dipositem als contenidors.

foto humana (1)

El taller de sensibilització a la Plaça Guardiet, al municipi vallesà.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s