Caprabo i Humana treballen per la reutilització i el reciclatge de roba usada

Caprabo i Humana han recuperat 128 tones de tèxtil usat en supermercats Caprabo durant el 2018. La reutilització i reciclatge de la roba recuperada a les botigues Caprabo ha evitat l’emissió de més de 400 tones de CO2 en l’atmosfera.

PMM_2442

Roba premsada a les instal·laciones de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental).


Roba, calçat, complements i tèxtil de la llar que no s’utilitza s’ha deixat en els contenidors situats en els establiments Caprabo. A partir d’allí, Humana els dóna una segona vida. La gran quantitat de donacions de roba recollides en els establiments Caprabo durant 2018 confirma la confiança de la ciutadania en un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social i consolida aquesta col·laboració que va néixer fa 17 anys.

Part dels recursos que es deriven de la gestió d’aquest tèxtil usat, procedent dels contenidors instal·lats en Caprabo, es destina a projectes socials, més concretament a horts socials. El 2018, el projecte al qual van destinats els beneficis es denomina ASSíSVerd, un programa formatiu-laboral, organitzat per ASSíS Centre d’Acollida, entitat que treballa per a millorar la qualitat de vida de les persones en risc d’exclusió social a Barcelona, atenent les seves necessitats bàsiques, proporcionant-los solucions habitacionals i oferint-los activitats formatives i ocupacionals. Aquest programa està dissenyat específicament per a capacitar a les persones sense llar en tècniques de manteniment de jardins i horts urbans

Anteriorment, la dotació va ser per a l’Hort Social Ca Buxeres de l’Hospitalet de Llobregat, gestionat per Creu Roja. En el 2016, l’aportació va ser per al nostre programa 3C Conreem el Clima i la Comunitat, per a l’hort social situat a Cornellà de Llobregat. I, fa tres anys, el destinatari va ser un projecte d’horticultura terapèutic situat a Lleida i gestionat per PuntEco, empresa de responsabilitat social i ambiental.

3C Tordera_genèric

Usuaris a l’hort social 3C a Tordera (Maresme).

Caprabo i Humana treballen conjuntament des de fa 17 anys en la recollida de roba usada en els seus supermercats. A més, Humana també col·labora en les activitats que Capraboorganitza en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus per a sensibilitzar als clients sobre el consum responsable, la importància d’allargar la vida de la roba i evitar el desaprofitament alimentari.

Contribuint a l’economia circular
Ana González, Responsable de Responsabilitat Social Corporativa i Medi Ambient de Caprabo, afirma que “des de fa anys, i gràcies als nostres clients, col·laborem amb Humana per a tirar endavant un projecte que permet finançar horts socials d’àmbit local per a promoure la capacitació i reinserció soci-laboral a persones en risc d’exclusió social, mitjançant formació, conscienciació i impuls en la protecció del medi ambient. Estem molt orgullosos que projectes com aquest ens ajudin a aconseguir una economia circular”.

Àgata Soler-Roig, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya, valora així el balanç en la recollida selectiva: “Cada vegada hi ha més interès per part de la ciutadania, les administracions i les empreses per a reduir la quantitat de residus i allargar la vida de la roba que està en bon estat. Mitjançant la recuperació de la roba usada, es disminueix el volum de residus impropis que acaben en altres fraccions, a més de fer possible la seva reutilització i recuperar les matèries primeres. Ho fem per a dotar a aquests recursos d’una finalitat social, ja que la roba de la qual ens desfem és un actiu que, gestionat degudament, es converteix en motor de progrés en el territori”.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s